Димитровградският театър подготвя спектакъл-церемония за "Любимец 13"

С церемония-спектакъл от ОДТ "Ап.Карамитев" се канят да обявят наградите в първия фестивал на актьорското майсторство "Любимец13"

На 24 март  Общинският драматичен театър "Ап.Карамитев" в Димитровград ще обяви първите отличени имена в първия национален фестивал на актьорското майсторство „Любимец 13”. Това ще се случи с мащабна церемония, която ще започне в 19:00 часа.

Режисьор на спектакъла е Тодор Боянов, а сценария е дело на Маргарита Симеонова. Десислава Попова ще се погрижи за сценографията, а за музиката - Христо Намлиев. От екипа на театъра обещават изненадващо амплоа на някои от участниците в церемонията.

Припомняме, че фестивала за актьорско майсторство стартира през септември 2013 г. Шест бяха подбраните за участие постановки.

Номинираните актьори са 13, сред тях са имената на Камен Донев, Малин Кръстев, Асен Блатечки, Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Захари Бахаров, Ивайло Христов, Александър Кадиев, Татяна Лолова, Албена Михова.

Тричленно жури с председател директорът на сливенския театър Николай Недялков в два тура определи победителя. В комисията влизат още директорът на старозагорския куклен театър Дарин Петков и на кърджалийския „Димитър Димов” – Димо Димов.

По време на церемонията в димитровградския театър ще бъдат връчени още награди -  "Любим зрител на димитровградския театър"  и "Лице на димитровградския театър".

Носителят на първата ще бъде определен чрез жребий на сцената, като ще получи пропуск за всички представления до края на 2014 г. В томболата ще участват зрителите, закупилите билети за спектакъла на 24 март.

„Лице на димитровградския театър” се връчва на творци, свързали пътя си с театъра на Димитровград и оставили трайна следа. Тя ще бъде за актрисата Пепа Свинарова и съпругът й Георги Свинаров, (посмъртно)- също актьор и почетен гражданин на Димитровград.

Билети за церемонията на 24 март все още има, цената им е 10 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Много актьорски имена ще види публиката по време на церемонията "Любимец" 13
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини