Ученичка организира доброволна кръводарителска акция в Димитровград

Акция по кръводаряване организира дванайстокласничка в Димитровград

Дванайстокласничката Вирджиния Тодорова организира доброволна акция по кръводаряване в Димитровград. Мероприятието ще се състои този петък - 28 март в Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" във времето от 8:30 до 16:30 часа.

Инициативата на зрелостничката е част от проект по предмета "Свят и личност", разказа тя пред Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Вирджиния е запозната с проблемите с кръводаряването в Хасковска област и липсата на достатъчно кръв. Това е една от причините да организира акцията. Майка й е медицинско лице, което също й помага да навлезе в материята.

Според ученичката, хората трябва да се замислят за възможността чрез даряване на кръв, да спасят човешки живот. Надява се много димитровградчани да откликнат и да дарят кръв на 28 март в Езикова гимназия.

Подобни инициативи не са новост за Вирджиния. През декември 2013 г. тя бе провъзгласена за "Рицар на добра воля", като един от най-активните доброволци на димитровградската фондация "Подари усмивка". Работила е като доброволка и в Детско отделение на МБАЛ "Св.Екатерина" и по други проекти на фондацията.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

През декември 2013 г. Вирджиния стана "Рицар на добра воля" и е една от най-активните доброволци във фондация "Подари усмивка"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини