Дупката пред блок №24 на "Д. Благоев" - нов колектор за отпадни води

Нов колектор - №3 се изгражда срещу блок №26 на бул."Благоев"

Нов колектор се изгражда в момента срещу блок №24 на бул."Д.Благоев" в Димитровград. Това е причината в участъка от затворения булевард да зее огромна дупка. Дейностите са част от Водния проект, поясниха днес от фирмата - изпълнител.

Целта на колектора е да поеме повърхностните води, дъждовната вода, а също и да подобри работата на канализацията на Димитровград. Той ще засяга пряко канализацията на бул."Христо Ботев", ул."Първи май", ул."Оборище", района около ЖП линията, а също бул."Д.Благоев" и ул."Гоце Делчев".

Ролята на този колектор е да бъде преливник на съществуващите колектори №1 и №2, които са изграждани още преди 40 - 45 години. Новото съоръжение ще помогне при обилни валежи да се отводни канализацията и да се получават проблеми, подобни на наводнението през февруари 2012 г.

Ремонтът в района ще продължи до средата на месец юни. След това мястото ще бъде асфалтирано. От Общината са възложили проектиране на пространството пред блок №24, което включва обособяване на паркоместа, поставяне на бордюри и предпазни мантинели.

Целта на колектора е да поеме отпадните води по улиците, където се подменя канализацията и водопровода

Пространството пред блок №24 ще бъде облагородени

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини