Свикват консултации за СИК за евроизборите в Димитровград

Секретарарят на Общината Венета Стоименова

Среща -консултация за определяне състава на секционните избирателни комисии /СИК/ за изборите за Европейски парламент свиква кметът на Общината Иво Димов.

Тя ще се състои на 17 април от 16:00 часа в сградата на администрацията. Поканата е отправена към парламентарно представените политически сили и тези в Европейския парламент, поясни секретарят на Общината Венета Стоименова.

Представителите на общинските ръководства знаят кои документи трябва да носят на срещата, няма промяна при тях, поясни Стоименова.

Тя посочи, че до 4 май 2014 г. е срока хората с увреждания от Общината да заявят желанието си да гласуват на евроизборите с подвижна урна. Такава ще бъде организирана, ако поне 10 души поискат да упражнят правото си на глас в деня на вота.

Избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, трябва до 10 май да поискат да бъдат вписани в избиратерния списък по настоящ адрес. След вписването им, те ще получат удостоверение за гласуване на друго място.

До 17 май могат да се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци. А самите списъци ще бъдат разлепени на съответните места в Димитровград и Общината до 14 април. Те вече са определени със заповед на кмета Иво Димов, качена на сайта на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини