Таксиметровите фирми в Димитровград: Не сме против временната автобусна линия заради ЖП назлеза!

От "Класик такси" заявиха, че нямат нищо против временната автобусна линия, пусната заради ремонтите

Не сме против от временната автобусна линия, която ще обслужва жителите на Димитровград, когато бъде съборен ЖП надлеза на бул."Трети март". Това коментираха днес представители на една от таксиметровите фирми в града - "Класик такси" по повод изнесената по-рано през седмицата информация.

В нея кметът Иво Димов заяви, че знае за недоволството на таксиметровите фирми заради въвеждането на маршрута, но ще вземе предвид обществения интерес.

Припомняме, че временната линия ще обикаля по ул."Панорамен път", минавайки по бул."Раковски", бул.Ст.Стамболов" и достигайки до Стадион "Раковски" срещу билет от 1 лв. Такситата пък се опасявали, че това ще ги остави без клиентела.

"Нормално е Общината да търси начин да осигури превоза на хората от кварталите Славянски и Габера към центъра, когато автомобилния мост се събори.", заявиха още от ръководството на фирмата. И допълниха, че те също се грижат за прехраната на своите шофьори.

Според таксиметровите превозвачи, много се спекулира с темата за цената на превоза, а той се определя от ситуацията с ремонтите в Димитровград. Макар такситата също да разчитат на своя редовна клиентела.

Очаква се увеличение в цената на превоза с 0,50 лв. след събарянето на ЖП надлеза, само ако се налага преминаване по обиколния маршрут през ул."Панорамен път". За останалите точки в града скок няма да има. В момента фирмата превозва на цена 2,50 лв. в рамките на града.

Към изказаното становище пред Dimitrovgrad.bgvesti.net по-късно се присъединиха и от другата таксиметрова фирма в града - "Евро такси".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възмутен
    0 0
    00:26, 26 дек 2016
    Мога да ви кажа,че тази таксиметрова компания КЛАСИК Димитровград,специално в Димитровград не става за нищо.На коледа 25.12.2016 г.си поръчах 2 таксита до квартал в Димитровград,на което диспечърката ме попита дали не съм се объркал.Беше много не любезна.Пристигна една кола и на въпроса ми защо,беше обяснено,че никой не иска да приеме поръчка за квартал Черноконево в Димитровград.След което се наложи същия човек с таксито да се връща обратно,докато семейство с малко дете ги чакаха вън на студа.Е кажете не е ли "Селска фирма от Градски тип"
Последни новини