Филм с Милица Гладнишка ни представя в Кан

Новият късометражен филм с Милица Гладнишка „Janne of love” ще гостува на кинофестивала в Кан в програмата The Short Film Corner.
Забавният филм на Вилма Карталска и Радко Савов разказва за героинята на Милица, която се влюбва и се жени за финландец. Двамата отиват да живеят в северната страна, но семейният им живот не върви гладко, защото започват да се проявяват предубежденията между хората от Изтока и Запада.

Защо 24 години след падането на Желязната завеса, Изтокът и Западът – двата крака на Европа, продължават да се препъват един в друг, вместо да ходят?

"Изтокът и Западът отдавна се противопоставят и това няма да изчезне с магическа пръчка. Ако обаче спрем за малко и се опитаме да се опознаем, може би ще намерим вариант да постигнем разбирателство", каза Вилма Карталска пред БНР.Между 14 и 25 май "Janne of love" ще бъде презентиран на щанда на НФЦ в South-East European Pavilion №134 във Village Int. Riviera. Там можете да намерите информация за проекта и екипа, както и да оставяте съобщения. Режисьорката Вилма Карталска ще присъства лично между 17 и 20 май.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини