Шефът на БДЖ: Опасност от фалит няма

Няма да има съкращения. Има много хора, които се пенсионират – над 120 души се пенсионираха само в последния месец. Информацията съобщи в студиото на БНТ директорът на холдинг БДЖ Християн Кръстев.

Според него опасност от фалит на дружеството няма. То е намалило задълженията си в рамките на около 100 милиона за миналата година.

Ще има свиване на администрацията. Освен това се обмисля създаването на ремонтно дружество. По този повод шефът на БДЖ обясни: „ Има много ремонтни бази на територията на България в момента, ще ги оптимизираме и ще оставим по-малко ремонтни бази, които са по-добре оборудвани. Ще ги оборудваме с допълнителна техника, така че да можем да извършваме хем качествено ремонта си, хем ремонта и експлоатацията, да се контролират взаимно, защото в момента са заедно”.

До края на годината ще бъдат закупени нови влакове, отбеляза още Кръстев. Процедурата по закона за обществените поръчки вече е открита.

В момента на жп холдинга не достигат 7-8 локомотива, специално в „Пътнически превози”. Въпреки това закупуване на нови машини не се предвижда, тъй като дружеството „се оправя".


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини