Димитровградчани в активна възраст не гласуваха, това сториха българи в чужбина

Предимно димитровградчани в активна възраст не са гласували в днешнините избори за Европейски парламент.Това показва анкета на Фейсбук страницата на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

До урните в посолствата са отишли да пуснат бюлетина българи, работещи в чужбина, става ясно от импровизираното ни допитване.

Хората споделят своето мнение защо трябва или не трябва да се гласува и как могат да се преборят купените гласове в изборите.

На въпроса дали са гласували или не, читателите ти отговарят така:

Николай Колев: Аз не гласувах, защото... няма идеология, алтернатива, няма реална програма за разрешаване на проблеми, свързани с нищетата на преобладаващата прослойка от бедни хора, а всъщност бедните са най-много повлияни от политиката..., за съжаление без положителни резултати... в дългосрочен план. Политиката, в днешния си вид е ялова, облагодетелстваща определени прослойки от хората, най-често богатите, за да могат да запазят стандарта си на живот. На бедните хора им се обещава..., а това е с цел, просто да им вкарат надежда..., нали тя умира последна. Всичко е просто и ясно: днешния икономически и политически модел е в полза за определени прослойки, а не за всички хора..., а това е просто... МЕГА извратено.

Катя Александрова, която живее в Лондон споделя, че е пътувала с автобуси 2 часа из английската столица, за да гласува и се чувства горда от това. Жената допълва още, че е на възраст, която би трябвало да чака пенсия в България, но в момента е в чужбина.

Бюлетина в тези избори е пуснал и димитровградчанинът Пламен Стоянов, койжо живее в Испания. Мъжът казва: "Гласувах, защото ми писна да робуваме на други държави, искам нещо да се промени в България и да се приберем в родината си!"

За пръв път в живота си не е гласувала Тина Делчева, която също живее в чужбина. Младата жена споделя, че няма за кого да гласува, а и не вярва, че нещо ще се промени, ако го стори.

Не бих гласувала, споделя и Мария Йосифова, която е в България и допълва: "След случката в Костинбродската печатница, изхвърлените в канавките бюлетини, подарените кебапчета и призивите: "Пляскайте и правете вълна на стадиона", все едно сме маймунки в цирк... съм изгубила всякакво желание да дам своя глас."

Димитровградчанката Гинка Митева е на друго мнение: "В България в момента се спазват само законите на физиката. При това не всички... Като изключим изборите, количеството на мъртвите не се отразява особено на качеството на живите. Единственият начин да се преборите с купените и надписаните гласове е като гласувате".

За мен е важно народа ни да взема доходи, отговарящи на европейския стандарт, а евро депутатите може би си мислят, че са на почивка в Блюксел, такава е позицията на Нела Малкова, която живее в момента в Италия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини