ГЕРБ за изборите: Печелим убедително сред активното население на Димитровград!

На пресконференция днес от ГЕРБ-Димитровград коментираха изборните резултати от неделя

Резултатите от изборите за Европейски парламент отчете днес структурата на ГЕРБ в Димитровград. Припомняме, че партията е първа политическа сила след гласуването миналата неделя.

На пресконференция общинският координатор на партията Иво Димов благодари на всички, отделили от времето си, за да пуснат своята бюлетина. Благодарност имаше и към онези, гласували за ГЕРБ на 25 май.

"Напук на всички спекулации, които имаше в последната година и половина след парламентарните избори, че ГЕРБ е партия, която си отива и ще изчезне от политическия небосклон, резултатите са убедителни", каза Димов.

Изборите бяха изключително важни за мен като общински координатор, защото резултатите от вота в Община Димитровград отразяват състоянието в което се намира партията, каза още лидерът на структурата тук.

В последната година в организацията в Димитровград е имало оздравителни процеси, което за Димов е било също от важно значение. Настъпи преструктуриране, което ни даде яснота, кой е в самата партия заради каузата ГЕРБ и кой е по лични интереси, посочи Димов. Според него, резултатите от изборите са оценка за работата на сесийната група на ГЕРБ и за работата на кмета.

На пресконференцията присъства и депутатът Владимир Митрушев

5 400 гласа получи ГЕРБ на евро изборите в Община Димитровград срещу 4 487 за "Коалиция за България". Радващо, според Димов е, че в Димитровград ГЕРБ печели убедително сред активното население на града. Само в 4 секции има превес в резултата на "Коалиция за България" и 2, в които резултатите между двете партии са разпределени.

Избирателната активност в градските секции е била 28%, от тази цифра подкрепата за ГЕРБ е 48%, казаха от общинското ръководство. За "Коалиция за България" са дали гласа си 30% от избирателите, а за "България без цензура" са гласували 18%. подкрепата за ДПС в Общината е по-малко от 5%.

В трите секции в ромските квартали в Димитровград за ГЕРБ са гласували малко избиратели - общо 35, посочи Димов. Там водят БСП и ДПС, сочат още данните на партията тук.

В останалите населени места от община Димитровград ГЕРБ не само затвърждава, но и увеличава подкрепата, посочи още Иво Димов, макар и според резултата подкрепата за Коалиция за България да е 37.58%, а за ГЕРБ- 36.37%. Най-сериозна е загубата в с. Радиево, а най-сериозен пробив България без цензура прави в Ябълково, Каснаково и Сталево, посочи Иво Димов и поздрави представителите й с постигнатия резултат.

Няма еуфория. Това е един резултат, който е престижен, но предстои трудното и по-трудното- предсрочни парламентарни избори наесен и след тях- гласуваното на ГЕРБ доверие трябва да се защитава, каза лидерът на тукашната структура на ГЕРБ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини