Йордан Цонев: В рамките на този парламент няма да подкрепим друг премиер освен Орешарски

Борисов накара „Атака” да подкрепи кабинета „Орешарски”. В предишния кабинет той разби парламентарната им група, купуваше депутатите им накуп и това е въпрос на наказание за политическото брокерство”. Това заяви пред Нова тв. зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него страната оттук нататък ще се управлява от коалиция. „Ние сме отворени за участие в коалиция. Забранените опции са националистическите партии. Всички останали са отворени”, категоричен бе Йордан Цонев.

„В рамките на този парламент ДПС няма да подкрепи друг премиер освен Орешарски”, категоричен бе Цонев.

Той коментира и резултатите от евровота: „Още преди изборите казахме, че подкрепата на този кабинет зависи от резултатите на евровота. Ако нямаме достатъчна подкрепа от обществото като цяло двете партии, ние няма да търсим власт като самоцел. Понеже няма алтернатива, има отворени опции за вот на есен, за вот през пролетта на следващата година и за вот следващата година заедно с местните избори”.

„Проблемът не е в кабинета. Ние оценяваме високо работата на Орешарски. Ако работата на кабинета беше оценена, както нашите избиратели я оцениха, тогава щяхме да имаме силна подкрепа да вършим онова, което искаме. Защото добрите неща, които може да свърши кабинета „Орешарски” изискват сериозна подкрепа и сериозно обществено доверие”, категоричен бе Йордан Цонев.

На въпрос дали ДПС се е разбрало с ГЕРБ за бъдещо взаимодействие между партиите, Цонев отвърна: „Не може да има разбирателство на този етап, въпреки че всички врати са отворени за това”.

Зам.-председателят на ДПС обяви, че партията не е плащала на роми да гласуват за Движението за права и свободи: „Целогодишно имаме клубове във всеки ромски квартал. Участваме целогодишно в техните проблеми. Даваме пари за лечение и погребение”.
Запитан дали знае, че има СРС срещу него за купуване на гласове, той отвърна, че за такова СРС никой не го е търсил, нито го е уведомявал.

На въпрос дали „България без цензура” е отроче на ДПС той отвърна: „ДПС няма политически отрочета. Никога и никъде не сме казвали, че ББЦ ни е евентуален партньор. Ние не сме наясно каква е тази партия – либерална консервативна…”

Цонев добави още: „Искаме България да тръгне към политическа стабилност и искаме ние да бъдем извор на тази политическа стабилност”.

По думите му България има интерес да строи „Южен поток”, но не въпреки Брюксел.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини