Предлагат пак увеличение на заплатите на селските кметове в димитровградско

Стефан Димитров внася ново предложение за увеличението на заплатите на т.нар.селски кметове

Да бъдат увеличени заплатите на кметовете на кметства в Община Димитровград със 150 лв. от началото на 2015 г., това предлага в докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров.

Подобно предложение имаше заложено в дневния ред на сесията на Общински съвет в края на май, но то бе отхвърлено от общинарите.

Новото сега е въпросното увеличение да бъде заложено във финансовата рамка за догодина, а на предходната сесия се предлагаше скока да е от 1 септември 2014 г.

На последното заседание на местния парламент от групата на БСП дадоха издея заплатите на кметовете на кметства да се увеличат с 200 лв., но и тя също не срещна одобрение.

Под 1 000 лв. е възнаграждението на кметовете на малките населени места в Общината в момента. Според Постановление № 67, кмет на кметство с население от 501 до 2500 души взема минималната основна месечна заплата 390 лв., а максималната достига 1400 лв.

За кмет на кметство с население до 500 души минимална основна месечна заплата 370 лв., а максималната основна месечна заплата 1300 лв, мотивира се още в докладната Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини