ОбС пита НКЖИ, "Терна" и надзора има ли вариант за ЖП прелез в Димитровград

Дали може да бъде изграден ЖП прелез в района на магазин "Лидл" ще бъде отправено запитване в писмо

Да бъде изпратено запитване до Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ , фирма "Терна" и организацията, отговаряща за строителния надзор на новото кръгово кръстовище на бул."3 март", за да се провери има ли вариант за изграждане на ЖП прелез в района на магазин "Лидл".

Около това становище са се обединили на срещата си тази вечер двете постоянни комисии към Общинския съвет - по ТСУ, строителство и комунални дейности и тази по транспорт, коментира председателят на комисията по транспорт Валентин Христов.

Припомняме, че повод за срещата стана темата за улесняване на придвиждането на коли и пешеходци между северния и южен край след затварянето на ЖП надлеза.

Запитването към НКЖИ и фирмите ще отправи председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, който е присъствал на срещата, допълни Христов.

Наложило се е част от съветниците да посетят на място района зад магазин "Лилд", което се коментира като вариант за изграждане на ЖП прелез.

Тази среща бе, за да се запознаем по темата с улесняване на достъпа на гражданите от северния и южния край на ЖП линията, ще има и друга такава", добави председателят на комисията по транспорт към ОбС Валентин Христов.

По повод срещата, кметът Иво Димов заяви, че разговори с НКЖИ и "Терна", дали е възможен ЖП прелез на което и да е място на линиите, той провел още през септември миналата година. Пак тогава станало ясно, че няма как подобно съоръжение да бъде изградено.

"Никой от администрацията не бе поканен на тази среща, за да даде разяснения", добави още Димов.

В района на магазин "Лидл" сега се изгражда вторият пешеходен мост

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини