Подменят чинове и подова настилка в димитровградските училища с одобрени проекти от МОН

В ОУ "П.Славейков" ще закупат спортни пособия и чинове

Три димитровградски училища със сигурност ще получат финансиране за подобряване на материалната база по националната програма "Оптимизиране на училищната мрежа" на Министерството на образованието.

Става дума за ОУ "П.Славейков", ОУ"Ал.Константинов" и ОУ "Хр.Смирненски" в Радиево, потвърди днес шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова.

Такава информация изнесоха тази седмица и от канцеларията на Общинския съвет в Димитровград. Посочените в материала учебни заведения ПМГ "Иван Вазов" и ОДЗ №4 се намират в резервите, допълни Шаркова.

Тя даде повече подробности за това, колко средства ще получат училищата и за какво ще бъдат използвани те.

Финансиране в размер на 6 500 лв. по дейностите "Учебни материали, пособия и спортно оборудване" получава Алеко. С тях ще бъдат закупени спортни пособия за баскетбол.

В същото училище ще бъдат оборудвани 10 кабинета за 17 550 лв. в рамките на друг модул по програмата, свъзан с обновяване на материалната база.

В ОУ "П.Славейков" също е одобрено финансиране по два модула - 6 500 лв. за материали и спортни пособия, а с други средства ще бъдат подменени чинове, бюра, шкафове.

8 939 лв. ще бъдат заделени за училището в село Радиево за подобряване на базата там. Ще бъдат закупени също нови чинове, шкафове и др. Там има одобрено финансиране и за подмяна на подовата настилка в размер на 2 840 лв. В седем стаи балатумът ще се замени с ламиниран паркет.

Много димитровградски училища са подали проекти за обновяване на материалната база, каза Шаркова, като не уточни бройката им. Всички те са сторили това до 15 април, когато е бил крайния срок, а проектите са съобразени с нуждите на учебните заведения. Предложенията се приемали в Регионалния инспекторат по образованието в Хасково, но последната дума за разпределението на средствата има Министерството на образованието и науката /МОН/.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини