Смолян- регионален шампион в "Каменица Фен Купа", най-спортсменски тим - "Бригада"

Кметът Иво Димов връчи купата на победителите - "Белатрикс"-Смолян

Отборът на "Белатрикс" -Смолян победи в регионалния полуфинал на "Каменица Фен Купа", който се проведе тази събота и неделя на стадион "Раковски" в Димитровград. На второ място се класира "Галакси"-Хасково.

Двата тима стигнаха до финал, който завърши наравно - 1:1 в редовното време. След дузпи се наложиха футболистите от Смолян. Третото място е за друг хасковски тим - "Уефалона", а четвърти стана тимът на "Арда" 1924 -Кърджали.

Титлата "Най-добър вратар" отиде при Атанас Траянов от "Галакси"-Хасково, а за най-добър състезател бе определен също хасковлия - Иво Конгалов от "Уефалона". Приза за най-спортсменски тим получи миналогодишният регонален победител в "Каменица Фен Купа" - "Бригада" от Димитровград.

Със специална грамота за най-резултатен отбор бяха отличени два отбора- шампионите от „Белатрикс“ и подгласниците „Галакси“. И двата отбора отбелязаха по 26 гола за 7-те си мача и най-много допринесоха към социалната кауза „Дари гол“, надхвърляща вече 5 000 лв.

Купата на шампионите и наградата на останалите трима призьори връчи кметът на Димитровград Иво Димов. Той благодари за това, че града е бил домакин на полуфинала тази година и не скри надеждите си "Каменица Фен Купа" догодина отново да бъде тук.

Двата отбора от първите две места продължават участието си във финала на турнира, който ще е в края на август в Русе. Победителят от националните финали ще посети на легендарния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, където ще гледа мач на бразилския национален отбор.

Общо 63 мача се изиграха на стадион "Раковски" в Димитровград, като за два дни сили на терена мериха общо 32 отбора от областите Хасково, Кърджали и Смолян.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Момент от финалната срещу между "Белатрикс" и "Галакси"

Дузпи решиха финалната среща на стадион "Раковски" в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини