Отпуснаха 71 026 лв. обезщетение за засегнатите от наводнението Черноконево и Вулкан

Отпуснаха 71 026 лв. за пострадалите от наводнението в Черноконево преди година

71 026 лв. бяха одобрени с Постановление №180 на Министерски съвет като обезщетение заради наводнението, което споходи димитровградските квартали Черноконево и Вулкан, казаха от пресслужбата на Община Димитровград.

Вчера писахме, че живеещите там се борят с последиците от водната стихия, застигнала ги точно преди една година. Заради това в Черноконево бе отслужен молебен, раздаден бе и курбан.

Днес стана ясно, че ремонтът обхваща възстановяване на асфалтовата настилка на следните улици:

ул.Черни връх, кв.Черноконево - 4551лв.;

ул.Бачо Киро, кв.Черноконево - 6357лв.;

ул.Граничар, кв.Черноконево - 6865лв.;

ул.Яне Сандански, кв.Черноконево - 9379лв.;

ул.Възраждане, кв.Вулкан - 2768лв.;

ул.Черно море, кв.Вулкан - 32467лв.,

Предстои ремонт на пътя до разклона на "Симат"/3190лв./ и ремонт на водостока между кв.Черноконево и фирма "Симат"/5449лв/. 

За съжаление настоящите средства са недостатъчни да бъдат обхванати цялостно последиците от наводнението, което засегна частни къщи и имоти, животни и земеделска продукция, е коментарът на тукашната местна власт.  Припомнено бе, че с пари от общинския бюджет бяха предприети най-спешните аварийно-възтановителни мерки на проблемни участъци след бедствието през юли 2013 г.
 
От Общината са на мнение, че отпуснатите малко над 71 000 лв. не са достатъчни за покриване на щетите от наводнението, снимка-архив

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини