Водна кула арт фест минава през Димитровград

Водна кула арт фест на път „Временно защитени пространства” 2014 ще гостува в Димитровград на 20 септември, мястото е читалище "Хр.Ботев"

Водна кула арт фест на път „Временно защитени пространства” 2014 ще гостува в Димитровград на 20 септември, казаха от пресслужбата на Общината. Мястото е Народно читалище "Христо Ботев".

Местната публика ще види творби от изданието в София през Юни 2014, което включва повече от 45 творци от цял свят.

Тук ще гостуват видео инсталации и специална селекция от творби на артисти от Корея, Япония, Великобритания, Германия – със специално направено за откриването на водната кула в София  видео от група студенти от Берлин, фотографии на Агенция Швимер – колаборационен проект, и творби на българските автори Иван Петков, Ивайло Христов и др.

Водна кула арт фест е инициатива, ръководена от артисти, която започва като събитие от малък мащаб и през годините се разраства, превръщайки се в значим международен форум. Целта е представяне на наши и международни артисти, които работят в рамките на съвременното визуално изкуство. Освен през Димитровград, арт фестът ще премине и през Пловдив и Стара Загора.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини