7 психологически трика за успех на интервю за работа

Когато става дума за интервю за работа, как се държите е също толкова важно, колкото какво казвате. Докато интервюиращият записва отговорите ви, езикът на тялото ви разкрива съществени черти на личността и поведението ви. Как разбирате, че тялото ви говори правилно? Скорошно проучване взе под внимание именно това, търсейки отговора на въпроса: „Кои са някои от най-добрите психологически съвети, трикове и техники, които мога да използвам по време на интервю за работа и ще допринесат за назначаването ми?” След преглед на най-добрите отговори, отделихме 7 от тях с най-голям потенциал да са ви от полза:

1. Загрейте. „Когато отидете по-рано на интервю, използвайте времето да отидете до тоалетната и да затоплите ръцете си – под топла течаща вода или под изсушителя за ръце”, препоръчва Сюзън Бейри. „Сухите и топли ръце говорят за увереност, докато студените и лепкави ръце – не. Настройвайки се удобно още от началото, ще охладите нервите си и ще се фокусирате по-лесно.

2. Бъдете огледало на техните движения. Когато следвате като огледало жестовете с ръце на интервюиращите и дишате съвсем тихо, им показвате, че сте на същата вълна, смята Дзамбели Федерико. Но запомнете, не бива да имитирате всяко едно тяхно движение – това може да ги изплаши. „Интервюиращият почесва носа си с лявата ръка, а вие докосвате лицето си с дясната. Той кръстосва краката си, вие ги кръстосвате в другата посока”, допълва теорията си Федерико.

3. Не бързайте. Може да усещате необходимост да отговоряте бързо на въпросите, но не се въздържайте от няколкото секунди тишина, за да съберете мислите си. Така не само отговорът ви ще прозвучи по-точно, но ще бъдете по-убедителни пред интервюиращия. „По този начин показвате на хората, че цените мнението си. Това, което ще кажете, е ценно за вас и търсите правилния и пълен начин за изразяването му”, казва Тим Чи.

4. Контролирайте езика на тялото си. Нервен навик, като пукането на кокалчетата или заиграването с химикалката, може да направи неприятно впечатление на интервюиращия. Например, не кръстовайте ръце пред гърдите си. „Така показвате, че се затваряте за външния свят и не искате да възприемате нищо от него”, предупреждава Мелинда Едуардс. По същия начин избягвайте да се движите много. „Така създавате неудобство на интервюиращия ви човек, защото по този начин показвате, че сте твърде неспокойни”, допълва тя. Вижте още: Петте най-големи грешки, които хората допускат в CV-тата си

5. Намерете обща черта с интервюиращия. Намиране на обща черта с интервюиращия създава лична връзка, която ви прави запомнящи се и приятни. „Опитайте се да направите съвсем лек коментар на нещо, свързано с интервюиращия – снимка на него или на семейството му, на суверините в кабинета му и т.н.”, съветва Сюзън Беъри.

6. Представете си идеалното интервю. Джон Саникандро препоръчва да си представим напълно как интервюто започва няколко дни предварително. „Репетирайте как искате да се чувствате емоционално по време на интервюто и влизайте в комфортната си зона няколко пъти преди самото интервю”, казва той. „Когато времето наближи, ще можете лесно да влезете отново в нея”, допълва Саникандро. Например, ако нервите ви предизвикват постоянно бърборене от ваша страна, визуализирайте се как давате спокоен и точен отговор – така ще си помогнете да се настроите за големия ден.

7. Четете знаците по лицето. Езикът на тялото на интервюиращия ви може да ви даде ценна обратна връзка за намеренията му и начина, по който възприема представянето ви. Например, ако отмести очите си от вас и не ви поглежда, вероятно очаква да допълните отговора си”, смята Абхишек Сингх. Следвайки знаците, ще съумеете да върнете интереса на интервюиращия към вас, казвайки това, което той иска да знае.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Jo
    jokin
    3 0
    21:30, 29 окт 2014
    Пълни глупости.Питат кой те праща нямаш ли парола за достъп,пий студена вода.
Последни новини