РБ готов да поеме отговорност за управлението на страната

Проф. Вили Лилков от ДСБ каза, че в РБ има готовност от всички партии за участие в управлението с ясно разписана програма, заедно с партньорите.
Преговорите на ГЕРБ с политическите партии продължават. Днес от 13.00 ч. е срещата с Реформаторския блок.

Реформаторският блок е готов да поеме отговорност за управлението на страната. Надявам се преговорите да бъдат успешни и след това ще се премине към работа в експертни групи по всички въпроси, които се отнасят до бъдещата програма, с която правителството ще управлява, заяви по БНР Вили Лилков.

Той смята, че ако се работи достатъчно интензивно, за две седмици е напълно постижимо да има коалиционно споразумение.

Смятам, че до началото на ноември ще има и разписана програма.

Не очакваме разминаване и по отношение на реформата в съдебната система, каза още Лилков.

РБ държи на реформа в съдебната система, в ГЕРБ обаче смятат, че за такава е е нужно първо съгласие на съсловните организации - прокурори, съдии, следователи.

Лилков обясни, че намира общо между идеите на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок.

Прочетохме внимателно декларацията на ПФ, разгледахме техните предложения и виждаме в тях доста неща, които съвпадат с наши идеи за управлението, коментира Лилков и намира това за по-важно.

Сред основните задачи на правителството на национално спасение, предложено от Патриотичния фронт, са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, ревизия в енергетиката, бюджетни реформи, демографска програма за спасяване на нацията.

Президентът Росен Плевнелиев събира от 10.30 осемте партии, представени в парламента. Темата на разговора е предстоящото свикване на 43-тото Народно събрание и първото му тържествено заседание.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Порчо
    4 0
    11:19, 15 окт 2014
    Че те рИформаторите и сега управляват. Нали тяхно е правителството на Близашки. И на протестърите разбира се, доколкото те не са рИформатори, а обикновени калинкоподобни некадърници.

    Сега очакваме картината още повече да се избистри, когато на терена излезе и гения заспал в талаша - Ст.Иванов. А я си представете, че дори стане министър! Е-ех, тогава предвиждам такъв живот, че само си викам дано!
Последни новини