Сидеров демонстративно напусна консултациите при президента

По-малко от половин час след началото на консултациите при президента Росен Плевнелиев за датата на първото заседание на новия парламент лидерът на "Атака" Волен Сидеров демонстративно напусна разговорите.

Пред журналисти той обяви, че е поискал на срещата да бъдат допуснати медии, за да се гарантира прозрачност на разговорите, но предложението му било отхвърлено и според Сидеров се подготвя "някакво ново задкулисие". По традиция консултациите от този род при държавния глава са закрити, като медиите биват допускани за протоколни кадри в началото и за изявленията след края им.

Още вчера от "Атака" призоваха разговорите с представители на политическите сили, чиято основна цел е да се постигне съгласие за откриването на Народното събрание, да се излъчват пряко в медиите. Днес сутринта Сидеров, който влезе последен в сградата на "Дондуков" 2, отново разви тезата си, че прозрачността е много важна, за да може всеки гражданин да чуе от първо лице коя партия какви тези защитава.

Като пример той посочи, че "уж всички партии искат бързо свикване на Народното събрание още следващата седмица", а на продължаващите и в момента разговори в залата се обсъждала като приемлива датата 27 октомври.

Лидерът на "Атака" не отговори еднозначно дали партията му ще отговори на поканата на ГЕРБ за консултации за бъдещето управление. Настоя и на тези разговори медиите да присъстват, защото нямало как да преразкаже след това двучасови или четиричасови обсъждания. Според предложения от ГЕРБ график хората на Сидеров трябва да се включат в консултациите в събота.

По-късно днес се очаква срещата на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Д.
    Д. Корсаков
    6 0
    15:05, 15 окт 2014
    Малеей, ако беше останал на консултациите, на Плевнелиев, Жериновски щеше да му се вижда като детска игра с политиката!
  • 2
    Шп
    шпигелглас
    1 -1
    19:11, 15 окт 2014
    Говори се че сред свои симпатизанти бат бойко се изцепил с лафа на Людовик 14 ---държавата това съм аз--- Малеееееее чакат ни големи шенлици и циркове

Още новини

Последни новини