На бул.Раковски съседи на нож заради отсечено дърво

Възрастите обитатели на блок №48 до едно от отсечените дървета

Стар орех, който е бил отсечен от специалистите в Общината заради това, че е опасен, изправи на нож живеещите в блок №48 на бул."Раковски" и съседната кооперация №46.

Дървото било опасно и разцепено на две от бурята, която връхлетя Димитровград в края на месец юни. Това станало причина за премахването му. Акцията, за която имало и подписка от блок 48,  предизвикала недоволството на Янчо Петков, до чието жилище се намирал ореха. Той бил засаден от неговото семейство преди години, макар и теренът да е общински.

Според обитателите на блок №48, от яд съседът посегнал на млади дръвчета, намиращи се в градинката между двете жилищни сгради. Отсечени са малки елхи, бадеми, изкоренени са цветя.

Вандалската проява превърнала в грозна гледка иначе красивата градинката, за която пенсионерите се грижат. Те се притесняват, че набезите на недоволния съсед ще продължат, тъй като, по думите им, той се заканил да превърне мястото в пустиня.

Преди 14 години Тонка Димитрова и съпругът й Митко разчистили неугледното място от северната страна на блока и със собствени сили направили градинка с цветя и дръвчета, която поддържат и до днес. Те са били поощрявани много пъти в кампаниите на Общината за пролетно почистване и конкурсите за благоустрояване на междублокови пространство. За случката обитателите на блок №48 подадоха сигнал днес до община Димитровград и полицията.

Експертът по екология в Община Димитровград Анелия Каранлъкова и представители на общинска полиция дойдоха на мястото на съседската разпра днес. С акт до 500 лв. по общинската наредба № 5 може да бъде санкциониран виновникът, ако се докаже, че той е автор на проявата.

Карънлъкова обясни, че дървото е било отсечено по решение на специалистите, тъй като е имало риск някой да пострада. Спазени са всички законови изисквания, категорични са от Общината.

Със случая се запозна днес и кметът Иво Димов, който заяви, че ако има виновен, той ще понесе наказание.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Градинката, която се намира между блокове 48 и 46 на бул."Раковски"
Митко показва едно от пречупените растения
Бадемът също е паднал в жертва
Мястото, на което преди дни се е намирал орехът
Орехът се намирал до кооперацията с №46 на бул."Раковски"
Тук се е намирало друго от отсечените дървета
Тонка показва едно от изкоренените цветя

Иглолистни дръвчета също са били унищожени
Хората се оплакаха днес от набезите върху градинката, за която се грижат

Представители на Общината дойдоха да се запознаят със случая днес
Заради градинката хората са получавали поощрение в кампаниите на Общината за пролетно почистване и конкурсите за благоустрояване на междублокови пространства
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ша
    шашкънов
    14 -3
    18:06, 16 окт 2014
    Тоя келеш трябва да му треснат един акт от 500 лв и да го задължът да посади нови дървета
  • 2
    Pr
    Priqtel na kelesha
    6 -2
    20:34, 16 окт 2014
    a kelesha deto izkara zdraviq oreh izgnil I razcepen kakvo trqbva da go pravim, sled kato toi si beshe napulno zdrav I chitav ?

  • 3
    Ор
    орехче
    3 -2
    21:04, 16 окт 2014
    Тия специалисти от общината май са гонене всичките - изкараха всички дървета опасни и като гледам сече се наред. Как се преценя кое е опасно и кое не? Кога ще спре поголовната сеч?
  • 4
    Ve
    veso_1413528947
    2 0
    09:53, 17 окт 2014
    tezi 6ibani pensioneri nqmat li si druga rabota mai se 4udat po cql den kak da se skarat
    • Mh
      mhmm
      2 -1
      13:39, 17 окт 2014
      veso_1413528947 какъв е смисъла да се унищожават тия градинки? Пенсионерите си гледат работата, ама разни идиоти тяхната работа не си гледат

Още новини

Последни новини