Борисов иска да обсеби властта, но да разпредели отговорността

Вицепремиерът дезинформира нацията, че газа ни спира и налягането рязко намалява, смята Мария Капон

При тази "бодряшка любов на Отечествения фронт" в 43-тото Народно събрание искам да припомня думите на Лейди Маргарет Тачър – „На мен консенсусът ми изглежда като изоставяне на всичко, в което вярваш, на принципите и ценнностите ти. Той е нещо, в което никой не вярва и срещу което никой не възразява“, каза в интервю за БНР председателят на Единна народна партия и член на Националния съвет на Коалиция „Десните“ Мария Капон по повод на събитията около преговорите за съставянето на правителството. „Десните политици обикновено правят това, което трябва, а не това, което ще се хареса. Рейтингът не може да е на първо място, когато страната е в криза“, допълни още Капон.

„Пред всички публично бе деклариран обширен хоризонт на съгласия и с РБ, и с ДПС, и с БСП и с АБВ. Ако всички тези декларации са истина би трябвало да няма страх от правителство на малцинството“, смята Мария Капон. Според нея Борисов иска да обсеби властта, но да разпредели отговорността и точно за това коалиция не се получава, защото потенциалните му партньори се усетиха. Последни разбраха играта и от Реформаторския блок макар да бяха отстъпили вече от всичко заявено преди изборите. Вчерашното им безусловно искане за включване на патриотичния фронт в изпълнителната власт е много тъжна новина за Корман Исмаилов, каза Капон.<x_span>  По думите й е унизително, че са започнали фючърсни сделки с обещанието, че срещу подкрепа за пълен мандат Борисов обеща да не се кандидатира за президент. „Явно вече не говорим за принципи, а за опит да се състави правителство на Отечественият фронт“, каза Мария Капон. Според нея когато броя на компромисите надхвърля броя на министерствата, които ГЕРБ смята да раздаде, за реформи не можем и да си помислим. Така не се случват. Иска се ясна воля и игра с открити карти. „Никой не бива да има илюзията и за съдебната реформа. Няма как да се съюзи с част от статуквото, за да надделее над друга част и да смяташ това за промяна. Все едно неаполитанската мафия да помага на прокуратурата срещу сицилиянската и да се смята, че проблема с мафията е решен. Не бива хората да бъдат лъгани“, категорична е Мария Капон. Според нея договорката за новия кабинет вече е направена. „Ще се избере едно правителство, срещу което отново ще протестираме и ще излезем на улицата“, каза Мария Капон.

„Вицепремиерът дезинформира нацията, че газа ни спира и налягането рязко намалява. Снощи налягането е било 34 бара, нормално трябва да е 38 бара, а за да има криза трябва да е 28 бара... Няма никакви основания за притеснения“, каза още Мария Капон.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини