Вазовци спечелиха квоти за посещение на Европарламента в Страсбург

Представителите на ПМГ "Иван Вазов", които имат квоти за посещение на Европейския парламент догодина

Петима единадесетокласници от ПМГ "Иван Вазов" спечелиха правото да са част от група, която ще посети през март догодина Европейският парламент в Страсбург.

Отличието идва след проведено тази събота регионалното състезание „Евроскола“ в Кърджали, където са били уточнени дати за посещение на Европейският парламент, коментираха от ПМГ "Иван Вазов". Въпросите в състезанието са били свързани с историята, функциите и дейностите на Европейския парламент, с правата на европейските граждани, както и с политиките на Европейския съюз, насочени към младите хора.

Жури, оглавявано от представителя на Информационното бюро на Европейският парламент в България Теодор Стойчев и от двама евродепутати оценяваха уменията на състезателите на база познаване и интерпретация на фактите, умение за извеждане на теза и доказателство, креативно мислене, комуникационни умения, работа в екип и добро владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски.

Учениците ще се включват в симулация на работата на парламента, разискват и разиграват гласуване по въпроси съврзани с „Младежкия европейски парламент“. За представители на ПМГ "Иван Вазов" това е второ посещение на Европарламента след 2011 г.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини