Пет акта за забранено тютюнопушене в Димитровград от началото на 2014 г.

Пет акта са съставили инспекторите от РЗИ -Хасково при проверки в Димитровград

Пет акта за нерегламентирано тютюнопушене в заведения и обществени сгради в Община Димитровград е издала от началото на годината Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Хасково.

От отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" днес направиха отчет за свършеното от инспекторите от началото на годината до края на октомври.

За Хасковска област общо наложените санкции са 2 088 на брой. 127 са предписанията, издадени на заведения и други обекти. Глобите наложени на юридически и физически лица в областта са 26 на обща стойност 12 100 лв.

34 са писмените сигнали за нарушения в нормативната уредба, свързана със забраненото тютюнопушене, отчетоха още от РЗИ. 18 са сигналите, подадени на телефона на инспекцията, показва още статистиката.

Данните бяха изнесени по повод предстоящия Международен ден без тютюнев дим 20 ноември, който тази година в България преминава под мотото „Мамо, татко, не пушете, здравето ни запазете”. 57 % от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене вкъщи, отчетоха още от РЗИ-Хасково. И добавиха, че възрастовата граница при пушачите става все по-ниска - в някои случаи тя е дори 9-10 години.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бъ
    Българин
    10 -2
    16:36, 18 ное 2014
    Идете да видите в Банска се пуши от както е въведена забраната.И собственика си парадира,че полицаите са му в джоба и никой няма да направи проблем.Кви актове кви пет лева,може да глобявате само обикновенните хора.....
    • Пу
      ПУШАЧ
      8 -9
      18:39, 18 ное 2014
      А бе келеш, стой си у дома!
  • 2
    ..
    ..
    4 0
    08:32, 19 ное 2014
    То няма заведение в което да не се пуши и нокой нищо не прави.
Последни новини