Прокуратурата повдигна второ обвинение на Цветан Гунев

Прокуратурата е повдигнала второ обвинение срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев и е внесла нов иск в съда за отстраняването му от длъжност.
Гунев е началник на управлението "Банков надзор" в БНБ и е разследван за престъпление по служба. Според държавното обвинение, Гунев не е упражнил контрол върху дейността на КТБ. Обвинението разследва и източването на КТБ чрез присвояването на 206 млн. лева.

До средата на септември той беше в отпуск, а след като изтече от прокуратурата поискаха да бъде отстранен от длъжност. Софийският апелативен съд отказа.
Цветан Гунев се върна работа, но отново излезе в отпуск.

Адвокатите му отбелязаха, че той се е върнал на работа на 24 ноември, а на следващия ден му е предявено новото обвинение. То е за нарушение на служебните задължения.

Държавното обвинение отново поиска Гунев да бъде отстранен от поста, защото служебното му положение ще попречи на обективното всестранно и пълно изясняване на делото, съобщи БГНЕС.

В 16 часа се очаква Софийският градски съд да оповести решението си.

От утре пък започва изплащането на гарантираните влогове в КТБ. Девет банки ще изплащат парите на вложителите. Вътрешният министър Веселин Вучков призова гражданите да не бързат да теглят своите влогове още първия ден, тъй като срокът за получаване на парите е 5 години.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини