Романът “Призрачно момиче” ще се сдобие с филмова адаптация от продуцента на “Гепи”

2008-ма година се оказа повратна за филмовите и литературни творби, които са насочени основно към младата женска публика. Само два месеца преди първия филм от поредицата “Здрач” да се превърне в световен феномен на книжния пазар се появи младежкия роман “Призрачно момиче” (“Ghostgirl”), зад чиeто създаване стои небеизвестната американска писателка и журналистка Тоня Хърли.

Книгата за необикновените гимназиални преживявания на срамежливо момиче се превърна в един от бестселърите на 2008-ма година и успеха й сред младата женска публика доведе до появата на две директни литературни продължения.

Напълно очаквано “Призрачно момиче” привлече вниманието на Холивуд и преди броени часове бе оповестено, че първата книга от поредицата на Тоня Хърли ще бъде пренесена на големия екран. Правата за екранизиране на романа са закупени от продуцента на “Гепи” и “Две димящи дула” Матю Вон, а работата по сценария се очаква да започне през първата половина на 2015-та година.

Също както литературния първоизточник предстоящата филмова версия ще разказва за премеждията на Шарлор Ъшър – незабележима гимназистка, която отчаяно се опитва да стане популярна сред съучениците си. Всичко обаче се променя когато младото момиче губи живота си след нелеп инцидент с дъвчещо мече. Превърнала се в бродещ по Земята призрак Шарлот прави всичко възможно за да запази връзката си с човешката цивилизация.

Писателката Тоня Хърли (която описва “Призрачно момиче” като “тийнейджърски романс с елементи на хорър”) ще участва в писането на сценария на филмовата адаптация, а Матю Вон ще продуцира заедно с Валъри Ван Галдър (“Х-Мен: Първа Вълна”).

За момента не се споменават актьорски имена и търсенето на режисьор тепърва предстои да започне.

Повече детайли за екипа и работата по игралния “Призрачно момиче” се очаква да бъдат разкрити в първите месеци на 2015-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини