Ромка наби санитарка в детското отделение

Циганка е била и скубала санитарка от второ детско отделение на областната болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение. 37-годишната Иванка Пенова е била нападната в събота след обяд по време на дежурството си.

Циганката придружавала в отделението двете си деца, които били болни. Тя поискала от санитарката да отключи външната врата на отделението, за да излезе. Пенова обаче отказала, защото имало заповед на завеждащия отделението за времето от 14 до 16ч. вратата да е заключена, защото тогава децата в отделението трябвало да спят.

Това провокирало агресията на циганката, която нападнала санитарката като я удряла, дращила по лицето и скубала. На виковете на Иванка Пенова от стаите наизлезли други жени, които я отървали от нападателката.

На местопроизшествието пристигнал и полицейски патрул, който снел обяснение от двете жени. Санитарката си е извадила медицинско свидетелство за нанесените й наранявания.

Тя смята да заведе дело срещу циганката за нанесените й щети. Директорът на болницата д-р Васил Вълчев декларира, че ще подкрепят служителката си в един бъдещ процес срещу нападателката й.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    Бивш пациент
    5 -6
    15:14, 18 дек 2014
    Не е болница а затвор.Вътре те третират като престъпник,а не като пациент във въпросното детско.Да са ви живи и здрави децата да не стигат до там.
    • Су
      СУСАМФРАНСИСКО
      4 -3
      21:43, 18 дек 2014
      Още малко ще кажеш,че си и бивш ******* бе боклук миризлив.

Още новини

Последни новини