Отлагат премиерата на втория “Аватар” за края на 2017-та година

Трите високобюджетни продължения на хитовия блокбастър “Аватар” са без съмнение едни от най-амбициозните предстоящи холивудски проекти. Актьорите от оригинала Сам Уортингтън и Зоуи Салдана бяха потвърдени за участие преди повече от една година, но дългата работа по общия сценарий на бъдещите ленти доведе до чести промени на снимачния график.

През 2013-та година продуцент-режисьора Джеймс Камерън разкри, че втората, трета и четвърта част на “Аватар” ще бъдат заснети едновременно, а преди два месеца се появи информацията, че старта на снимките ще бъде даден “в най-скоро време”.

За съжаление на феновете самия Камерън заяви малко по-рано днес, че първоначалния му план за сценария и снимките е бил “твърде амбициозен”. Именно поради нуждата от повече време за разработване на историята световната премиера на “Аватар 2” е била отложена с една година.

Джеймс Камерън пред “Асошиейтед Прес”: “Има много по-сложни пластове когато пишеш обща история за три филма. Сблъскваш се с проблеми, които просто не съществуват когато работиш по един самостоятелен филм.”

От студиото 20th Century Fox бяха насрочили премиерата на втория “Аватар” за края на 2016-та година, но сега вече се знае, че готовия филм ще тръгне по кината дванадесет месеца по-късно – края на 2017-та година около Коледа.

Промяната оказа влияние и на другите две продължения - “Аватар 3” ще дебютира пред публиката през 2018-та година, а премиерата на “Аватар 4” е насрочена за края на 2019-та (когато ще се навършат точно десет години от появата на оригиналния филм).

Джеймс Камерън ще заснеме трите продължения в Нова Зеландия и очакванията са, че старта на снимките ще бъде даден в края на тази година. Към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се присъдени отново номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър, а общия бюджет за снимки ще надвишава сумата от половин милиард долара.

Също както оригиналния “Аватар” предстоящите три продължения ще се прожектират в триизмерен, IMAX и 4D формат.

В най-добрия случай до няколко месеца ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към дълго подготвяните продукции.


Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини