Появиха се "напуквания" по бетоновите отливки на жп надлеза, Терна: Работна фуга е!

Новият надлез от южния край

"Напуквания" по бетоновите отливки, върху които са поставени металните заграждения на новия ЖП надлез забелязаха димитровградчани. Във Фейсбук се появиха снимки на т.нар. нов мост, показващи малки пукнатини. Решихме да проверим до колко сериозна е ситуацията.

От "Терна", която изгражда новия надлез, посрещнаха с насмешка опасенията на хората. Не става дума за проблеми, а за т.нар. работни фуги или ламели. Всеки, който се занимава със строителство знае за какво говоря, поясни инж. Димитър Златев - един от отговарящите за строителната дейност.

Работните фуги всъщност показват, че това е един отделен елемент на моста, между който има 2 см. стиропорна изолация. Така е по проект, прави се, за да се "обира луфта", коментира още Златев. Добави, че бетоновите отливки с металните заграждения ще останат в този вид. Ако е необходимо ще се направи заглаждане на места.

Предстои поставянето на метални заграждения около Водната кула, както и още мантинели. Такива вече са монтирани на южната част на новия надлез. 

Преди да започне така дълго чаканото асфалтиране има поне още месец работа. Трябва да се постави двойна хидроизолация на кръговия мост и на главния мост. Ако времето позволява, полагане на асфалт може да започне около 20 март, заяви още Златев.

От "Терна" отново обясниха, че строителните дейности не са така лесни, както изглежда на хората отстрани. 23-те дъждовни дни миналата година са спирали изграждането, защото не са отговаряли пробите за влажност.

Промените, които предстои да се направят в готовия проект за надлеза също ще забавят работата. Става дума за оформяне на ново кръгово срещу бившата "Малина", споделиха от "Терна". 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пукнатините, които притесняват хората. Според "Терна", няма нищо тревожно
Предстои поставянето на метални заграждения и мантинели около Водната кула

Според специалистите, касае се за т.нар работни фуги тук
Върху кръговия мост трява да се постави двойна хидроизолация
Мястото в основата на кулата, от където ще преминават пешеходците
Западната тангента на надлеза

Източния край на надлеза
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Чл
    Членът
    17 -2
    18:56, 17 фев 2015
    Спестили са за матрял тия гадове , ся определени хора, ще копуват къщи и коли , също така ще ходят по КурВи и ще смъркат качествена кока .
  • 2
    Ба
    балъка
    17 0
    20:16, 17 фев 2015
    Господин Златев, вие за балъци ли ни взехте, завършил съм строителен техникум , въобще не ми прилича на "работна фуга " това... недай си боже нещо се случи тогава Бог да ви е на помощ...
  • 3
    Не
    Непукист
    22 0
    20:33, 17 фев 2015
    Мостът се напука ,но на Златев не му ПУКА.
Последни новини