Отличиха с награда идея за социална мрежа на бежанците, разработена от вазовец

Преподавателят Живка Ненова и учениците Теодор Жеков, Димитър Джангозов и Кристина Кирова взеха участие в „Национален иновационен лагер“, снимка - ПМГ

Учениците от ПМГ”Иван Вазов” Димитровград - Димитър Джангозов, Кристина Кирова и Теодор Жеков под ръководството на преподавателя Живка Ненова, взеха участие в организирания от Джуниър ачийвмънт България „Национален иновационен лагер“.

Това е интензивен еднодневен уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретно бизнес предизвикателство и да предложат идеи за успешното му решаване, поясниха от ПМГ.

Състезанието провокира участниците да създадат иновативен бизнес модел за решаване на проблема с неграмотността в света. Разделени в отбори с участници от различни училища, младежите демонстрираха умения да анализират и прогнозират тенденциите и дадоха иновативни решения на проблема с неграмотността.

Деветокласникът Димитър Джангозов се класира на второ място с отбор „Интеграция“ , който разработи идея за създаване на онлайн платформа и социална мрежа за бежанците у нас. Идеята на младежите, която организаторите наградиха с електронни четци, е чрез HTML игра на принципа проба-грешка бежанците да учат български език.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини