Неохим: Не са постъпили средства за погасяване дълга на МБАЛ Св.Екатерина

От "Неохим" твърдят, че няма постъпили средства по дълга към МБАЛ към днешна дата

"По никоя от банковите сметки на „Неохим” АД няма постъпили средства за погасяване на дълга, нито в резултат на доброволно плащане от страна на МБАЛ „Света Екатерина” ЕООД, нито в резултат на принудителното съдебно изпълнение.

Към момента, въпреки че има необслужвани задължения от страна на МБАЛ „Св. Екатерина” за над 70 000 лева,„Неохим” АД продължава да доставя на лечебното заведение необходими консумативи за лечебния процес". Това се посочва в прессъобщение на торовия завод до медиите, разпространено днес.

То е в отговор на изнесената по-рано през седмицата информация, че Общината е превела средства към "Неохим", за да бъдат отблокирани сметките на димитровградското здравно заведение.

За наложения запор на МБАЛ съобщи пред журналисти кметът Иво Димов преди повече от седмица, като обяви, че не е очаквал такова развитие на финансовите проблеми на болницата.

Напрежението ескалира и по време на февруарската сесия на ОбС, където бе изслушано и ръководството на местното здравно заведение и отново бяха коментирани проблемите му.

Кметът Иво Димов коментира ситуацията със сумата, преведена на "Неохим"

Сумата, която преведохме на "Неохим" се намира в сметката на държавния съдия изпълнител към РС-Димитровград. Кога той ще предаде парите не мога да знам, а и не е мой ангажимент, коментира кметът Иво Димов. Добави, че в началото на седмицата Общината е предоставила по сметките на болницата 85 000 лв., с които вече са изплатени възнагражденията на работещите там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини