Здравното министерство подпомага димитровградската болница с до 120 000 лв

Допълнително финансиране по програма от Министерството на здравеопазването ще получи димитровградската болница, стана ясно сред среща на кмета Иво Димов

Между 50 000 и 120 000 лв. допълнително финансиране по програма от Министерството на здравеопазването ще получи димитровградската болница тази година. Това стана ясно след среща на кмета Иво Димов със здравния министър Петър Москов, проведена днес.

"Сумата не е голяма, но и това все пак е нещо на фона на дълговете, които болницата има в момента", коментира кметът.

Била е договорена нова среща между зам.здравия министър и ръководството на МБАЛ "Св.Екатерина" след 20-то число на този месец. На нея ще се търсят начини за увеличаване на приходите на МБАЛ извън тези от Здравната каса.

Според кмета, една от възможностите е откриване на спешно приемно отделение към болницата, както се коментираше преди година и половина. Друг вариант е излолзването на техниката, с която здравното заведение разполага.

През последните седмици темата за състоянието на тукашното здравно заведение стана актуална след наложен запор от "Неохим" на една от сметките на болницата. Дългогодишния проблем с фонансите на болницата бе дискутирана на последната сесия на Общинския съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини