Дариха семейството на болна жена от Бодрово, изпаднало в нужда

Деница Жекова /в дясно/ при посещението си в Бодрово, заедно с майката на Димитрийка / в средата/

С дарение от различни хранителни продукти и перилни препарати зарадваха семейството на болна жена от Бодрово група димитровградчани. В рамките на 5 дни те събраха и занесоха в дома на 49 - годишната Димитрийка Иванова ориз, олио, брашно, месо, прах за пране, шампоани, сапуни и др.

Димитрийка е болна от диабет и с ампутирани долни крайници, прикована за леглото от години. За нея се грижи майка й, като нейната молба е да им се помогне с продукти, а не с пари, разказа димитровградчанката Деница Жекова, която поиска да даде гласност на историята.

Няма възможност да се осигури топла храна от Социалния патронаж, защото Бодрово е отдалечено от общинския център. От месец aвгуст Димитрийка не получава дори пенсията си по болест, защото не е минала ТЕЛК комисия. Причината -липса на средства. Последният път когато е получила ТЕЛК е било за срок от 3 години, макар, че е с ампутирани крака, разказа още Жекова.

"Отправям призив към социалните служби да се самосезират и влязат е ролята си - да осигурят нужното на Димитрийка. Отправям и призив към кмета на Общината Иво Димов и председателя на ОбС Стефан Димитров да осигурят средства от общинския бюджет и храна  от Социалния патронаж на семейството", призова още Жекова. 

Ако някой желае да помогне на семейството с продукти - нека пише на имейл zhekowa@abv.bg.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Част от дареното на семейството от Бодрово
Част от дареното на семейството от Бодрово

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оп
    Опълченец
    1 0
    11:18, 20 май 2015
    От 26 села в общината Бодрово е шестото даващо най-голям приход в общинската хазна-170 000лв.,от наем на ниви и пасища,концесии,данъци и такси,но не получава обратно каквото и да е.Социални услуги от мащехата-Димитровград-НИКОГА!
Последни новини