Авария предизвика пожар в "Неохим", няма пострадали

Технологична авария предизвика пожар в цеха за амоняк в завод "Неохим" тази сутрин

Технологична авария  предизвика пожар в цеха за амоняк в завод "Неохим" тази сутрин.

На място са били изпратени всички налични пожарни от Димитровград и три от Хасково. Не се е наложила тяхната намеса, за половин час ситуацията е била овладяна. Пожарът е пламнал в самата инсталация при опит за пуск.

Няма пострадали при инцидента, както и опасност за работещите в завода и за Димитровград, потвърдиха от пожарната служба неофициално.

По -късно от пресслужбата на "Неохим", съобщиха, че вследствие на пропуск на уплътнителна повърхност на байпас на метанатора e започнало изтичане на азотоводородна смес, която при досега с кислорода във въздуха се самозапалва.

"Веднага са предприети действия за спиране на инсталацията и обезопасяване с цел предотвратяване развитието на пожара. Пристигналите своевременно пожарни обезопасяват периметъра охлаждайки околната повърхност и след падане на налягането в системата окончателно угасяват възникналия пожар", допълват от завода в официално съобщение.

Уточняват, че „Неохим” разполага с достатъчни количества амониев нитрат, с които да задоволи заявки на клиентите си.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ob
    obiden rasist
    0 0
    12:59, 23 май 2015
    Като знам какви хора има в амоняка - някои идват да си почиват, други да се наспиват, а трети дори и се напиват на работа...

Още новини

Последни новини