Лукойл не даде шанс на Левски

Лидерът в класирането Лукойл Академик победи шампиона Левски със 101:88 (33:23, 31:27, 17:23, 20:15) точки като домакин в среща от 25-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Тони Дечев са начело в таблицата със само една загуба от началото на сезона. "Студентите" водеха през целия двубой като на почивката имаха аванс от 64:50.  
Срещата пропусна Христо Захариев, който е с лека контузия в глезена след вчерашна тренировка на Лукойл. Тери Смит беше най-резултатен за домакините с 35 точки. Дий Браун завърши с "дабъл-дабъл" - 18 точки и 11 асистенции, а по 13 точки добавиха Димитър Димитров и Никола Драгович. 
За Левски страхотен мач изигра капитанът Павел Иванов, който наниза 43 точки. Алекс Симеонов добави 22 точки.Балкан (Ботевград) постигна пета поредна победа в НБЛ, след като спечели гостуването си на Ямбол с 93:86 точки в оспорван мач. Отборът от Ботевград е на второ място в класирането с 41 точки. 
Срещата премина през чести смени на водачествата и добри моменти и от двата тима, но в крайна сметка гостите стигнаха до успеха. 
Капитанът Павел Маринов се отличи с 42 точки за Балкан. Вукота Павич добави 12 точки, а Мартин Маринов се отчете с 10 точки. Шестима състезатели на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. Мартин Дурчев беше най-резултатен с 18 точки, а Стойо Чолаков реализира 14 точки.
Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини