Иво Димов: Разкриваме три нови социални услуги до година и половина

    В следващите година - година и половина Община Димитровград ще разкрие три нови социални услуги. Става дума за единстветвения в Хасковски регион Център за временно настаняване, Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора и разширяване на Домашния социален патронаж, който да поеме двойно повече потребители. Това заяви кметът Иво Димов при откриване на Дните на социалните услуги днес. Инициативата, която Община Димитровград организира за втора поредна година стартира в пенсионерски клуб  "Славянски". Кметът увери, че администрацията активно работи по реализиране на тези три услуги. По някои от тях има готови проекти и се очаква финансиране.

    До момента Община Димитровград предоставя 10 социални услуги, с една по-малко от тези в съседно Хасково. 25 са клубовете на пенсионера. Това е повод за гордост, смята Иво Димов. Припомни, че наскоро Димитровград бе удостоена и с награда за развитие на социалните услуги.  При нас те са изключително добре развити, казвам го със гордост, ние сме водещи в това отношение в Хасковска област, бяха думите на градоначалника.Според Димов, Общината трябва да направи така, че да предлага все по-качествени социални услуги, на хората, които се нуждаят от тях.Обществото пък трябва да е адекватно към тези хора и да ги подкрепя.

    Поздрав отправи и председателят на ОбС Гергана Кръстева. Гост на инициативата бе директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Хасково Стефан Манахилов. Музикална програма с участието на потребители на социалните услуги бяха подготвили организаторите. Изявиха се децата от ДЦДУ, както и представители на СК "Бугари" с демонстрации. Жените от пенсионерските клубове бяха приготвили вкусна изложба.

    Дните на социалните услуги ще продължат и утре с помещения в различните заведения в Димитровград. Специалисти от Хасково, Харманли, Свиленград, Чирпан, Момчилград и Средец ще обменят опит с колегите си от Димитровград. Видео репортаж - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Az
      az
      1 0
      23:49, 4 юни 2016
      а бе продажници недни де ви са заводите дето толкова обещавахте преди изборите--какво ни интересува за някакви си времянки

    Още новини

    Последни новини