Ивон Иванова е "Димитровградското откритие" на фестивала "Златен извор" 2016

    Ивон Иванова от Академията за таланти в Димитровград получи приза "Димитровградско откритие". Той се връчва за пръв път в рамките на Националния конкурс за детска песен на фолклорна основа "Златен извор". Наградите на конкурса бяха раздадени тази вечер на сцената на ОДТ "Ап.Карамитев" в Димитровград.Ивон е на 9 години и учи в ОУ "П.Славейков", носител е на множество награди от различни конкурси.

    Председател на журито на "Златен извор" бе д-р Рада Славинска от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Тя направи препоръка към участниците да се спазват в бъдеще точно регламента на коркурса, а именно песента да е на фолклорна основа.

    Наградата за първо място за нов съвременен аранжимент получи  ВГ "Сладурана", на второ място бяха класирани изпълнителите "Сексет Бамбини". Трето място взе вокална група "Мини Бамбини".

    В раздела за нова авторска песен третото място бе за Василена Козова ог Хисаря, втори бяха от ВГ "Бамбини", а първото място отиде при ДВГ "Пеещи котета".Наградата за най-малък участник в "Златен измвор" получи Пламен Христев. Близо 200 бяха участниците в тазгодишното издание на фестивала за детска песен на фолклорна основа, което се проведе в театъра в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини