Градушка удари Димитровград, наводни улици

    Градушка удари Димитровград около 17:00 часа днес. Тя бе придружена от силен вятър и дъжд и напомни на димитровградчани за бурята, връхлетяла града преди почти година - на 24 юни 2014 г. Повече от половин час продължи лошото време, като ледените топчета на моменти покриваха улици и тревни площи.

    Наводнени улици и булеварди бяха част от щетите, пътните платна се превърнаха в плавателни канали. По време на поройния дъжд във вода потънаха части от бул."Трети март", бул."Благоев" и бул."Христо Ботев" и др. Последствията димитровградчани бореха сами, отпушвайки шахти. В социалната мрежа жители се шегуваха, че това е ефект от приключилия вече Воден проект в рамките на който бе подменена канализацията на 13 димитровградски улици.

    Поражения върху автомобилите отчетоха шофьорите. На места има изпочупени клони. Наши читатели сигнализираха за буря и в димитровградското село Странско, която е причинила спирането на тока. В Ябълково градушката е помляла много земеделска продукция. Същото е положението и други от малките населени места. По-късно стана ясно, че без ток и е района около хотел "Славяни", в района на Търгонския дом също няма захранване.

    От ЕВН твърдят, че в целия Димитровград няма ток и не се наемат да коментират кога авариите ще бъдат отстранени.

    Още снимки - вижте на нашата Фейсбук страница!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини