Земеделски производители поставиха проблеми пред министър

    Добра идея, която си струва да бъде отстоявана – така министърът на земеделието Десислава Танева определи предложението на председателя на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров по програмата за развитие на селските райони да се отпускат средства на общините за изграждане на ракетни площадки за защита от градушките. Това се случи по време на срещата на министър Танева с производители от региона в рамките на ХІ Национален тракийски жътварски събор в село Странско.

     Според нея, съвсем удачно е общините да получават средства за направата на ракетни площадки, които след това да стопанисват сами или да ги отдават на държавата.

    Пред Танева Димитров уточни, че това е един от ефективните начини за справянето с природните бедствия, тъй като в момента държавата не може да се ангажира с изграждането на подобни площадки заради невъзможността да се самофинансира за тази дейност. В подкрепа на предложението си, шефът на Общински съвет – Димитровград уточни, че така и процедурите по реализацията им ще бъдат по-улеснени, защото ще се строят на общински терени след съгласуване с Министерство на земеделието и храните.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини