Криско, Преслава, Рачков и Зуека в програмата за празника на Димитровград

    Програмата за отбелязване на 68-мата годишнина от създаването на Димитровград анонсира пред журналисти днес кметът Иво Димов. По думите му, тази година тя отново е разнообразна, а целта й е да обхване различните вкусове и предпочитания на димитровградчани.

    Празникът ще продължи седмица, като началото ще бъде поставено на 27 август. Зрелищно шоу на силови атлети под надслов "Силни срещу дрогата" е едно от първите мероприятия, което ще се проведе на стадион "Раковски" на 29 август.

    От Общината тази година организират пиано бар на открито. Той ще бъде разположен в пространството около шадравана срещу сградата на съда отново на 29 август. Ще има музика на живо, мокър бар и щъркели за всички посетители.Началото е в 20:30 часа.

    Лятно кино ще бъде организирано същия ден. То ще бъде позиционирано на площад "Поезия" срещу "Планета Пайнер". Ще може да се гледа хитовия филм от социализма "С деца на море".

    На 31 август е предвиден концерт на "Канарите" и Нелина на площад "България". На 1 септември в програмата гостува фолк дивата Преслава.

    Кулминацията на 2 септември е шоуто "Като две капки вода" с Димитър Рачков и Зуека. Участие в шоуто ще вземат също Албена Михова, Милица Гладнишка, Ненчо Балабанов, Рафи, Криско и др. Мястото е площад "България".Предвидени са още много културни мероприятия, спорт и забавления за децата. 

    В детайли програмата ще бъде разпространена от Общината идния понеделник, 3 август. Димов заяви, че към момента не е ясно колко струва на Общината празника тази година. Средствата обаче са заложени в бюджета.

    Традиционни покани са отправени към делегации от побратимените на Димитровград, каза още градоначалникът. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини