26 °C

Димитровградчанин отново разчита на добри хора, за да се лекува

С молба за помощ се обръща към жителите на Димитровград, Общината и България тукашно семейство. За историята на Илиян Танев ви разказахме преди повече от година.

Младият мъж страда от тежко заболяване, диагнозата е „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ . Претърпял е две интервенции, а според лекарите, за да завърши успешно лечението е нужна и трета. За нея трябват 21 600 лв. В момента семейството  разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв. , пише в писмо до медиите Велислава Желязкова, която живее с Илиян.

"Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…", споделя още Велислава. Цялото й писмо - вижте по-долу!

Надява се отново на помощта на хората с добри сърца, за да се събере нужната за лечението на Илиян сума.

Банковата сметка е:

ИЛИЯН БОЙКОВ ТАНЕВ

BG85RZBB91551004817177

Райфайзен БАНК

Отворено писмо

от Велислава Миленова Желязкова

жител на Димитровград, ул. „Търново“ 

Обръщам се към вас с гореща молба – бащата на моето дете, Илиян Бойков Танев, на 35 години, страда от тежко заболяване. През 2014 г. бе поставена диагноза „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ в Неврохирургично отделение на ВМА – София. Последва операция през м. февруари 2014 г. След операцията, която струваше 18 000 лв., ( 8 000 лв. от които Здравната каса ни върна след нейното извършване), настъпи подобрение. През юли същата година лекарите потвърдиха, че има нужда от повторна операционна намеса. Обявихме чрез отворено писмо дарителска сметка и през август, с помощта на всички познати и непознати, които ни подадоха ръка в този труден момент, и възстановените пари от здравната каса, бяха събрани необходимите за това средства. Втората операция бе извършена през февруари 2015 г.

След временното подобрение, лекарите ни съобщават, че има необходимост от трета животоспасяваща операция, която трябва да се направи своевременно. За това са необходими 21 600 лв. В момента семейството ни разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв.

Защо се обръщам за помощ отново към вас, мили хора? Аз съм на 27 години. Имам син на 8 години. Работя като шивачка в частна фирма, където не получавам висока заплата. Изплащам ипотечен заем. Съпругът ми не работи от няколко години поради тежкото си заболяване. Моето семейство също не разполага с кой знае какви финансови средства. Разчитаме само на помощта от майката на съпруга ми. Но необходимите за операцията средства не сме в състояние да съберем – близките ни също не са заможни хора.

Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…

Тази молба, разбира се, ми коства много: страх от неразбиране, равнодушие, омаловажаване на чуждия проблем… Всяко от проявените чувства ще има основание. Но не за мен! Все пак, събирам смелост, за да се обърна с молба за помощ, защото зная, че по света има много добри и състрадателни хора. Аз съм ги срещала. Зная силата на това чувство. И се надявам пак да се случи!

Оставаме с надеждата да ни потърсите: Илиян, Велислава и Ивелин. И предварително ви благодарим!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини