Асеновград финансира подготовката на Иван Чепаринов за Световната купа в Баку

    Общинският съвет ще отпусне средства, с които да подпомогне подготовката и участието на Иван Чепаринов в Световната купа по шахмат в Баку. Искана сума от председателя на градския шахматен клуб "Асеновец 2006" Неделчо Чепаринов е 5 000 лв. Самото състезание изисква изключителна подготовка, както специализирана, така и психическа, и физическа. Това налага работа в екип на известни треньори, преди и по време на състезанието, обяснява Чепаринов-старши и уточнява, че дневното възнаграждението на тези спецове в шаха възлиза на 300 евро.

    Гросмайсторът от Асеновград намери място в схемата, след като на континенталния шампионат в Ереван м.г. завърши 19-ти, а по регламент сред 128-те участници в Купата ще бъдат първите 23 шахматисти от две поредни европървенства - през 2014 и 2015 г.

    Другият български шахматист, който ще замине за азербайджанската столицаq е гросмайстор Веселин Топалов.

    Надпреварата е квалификация за турнира на претендентите за световната титла на Магнус Карлсен (Норвегия), който ще се състои догодина - за него ще се класират двамата финалисти за Купата.

    ОбС - Асеновград ще разгледа и гласува предложението за финансова подкрепа на подготовката на Иван Чепаринов на сесията си на 26 август. Състезанието в Баку започва на 10 септември.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини