БДЦ се регистрира за участие в местните избори в Димитровград

    Заявление за участие в изборите за местна власт на 25 октомври подаде в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград днес Български демократичен център (БДЦ).

    Формацията смята да издигне кандидат за кмет на Общината, пълна листа за общински съветници, както и кандидати за кметове в повечето малки населени места, коментира областният председател на БДЦ Юлиян Семерджиев. В ОИК той бе придружаван от представители на структурата тук.

    До момента заявки за регистрация за изборите в Община Димитровград са подали три партии и три инициативни комитета, отчетоха от избирателната комисия. Това са  ГЕРБ, Българска социалдемокрация, Политически клуб "Тракия". Комитетите издигат независими кандидати за кметове на селата Сталево, Скобелево и Горски извор.

    Припомняме, че до 14 септември тече срока за подаване на заявления за участие на партиите, коалициите и сформираните инициативни комитети за местния вот. До 22 септември ще се извършва регистрацията на листите за общински съветници, както и на кандидатите за кмет на община и за кметове на малки населени места.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини