13 °C

Увеличават заплатите в "Неохим" от началото на 2016 г.

С 10 процента ще бъдат увеличени щатните заплати на работещите в завод „Неохим” от 1 януари 2016 година, информираха днес от пресслужбата на торовия завод. От там се цитират изпълнителният директор на дружеството Димитър Димитров. Той заявява, че това решение идва след една много тежка финансова година, в която дружеството е отчело сериозна загуба.

"На мениджмънта се наложи да взима решения без алтернатива за преструктуриране на редица звена, оптимизиране на разходите, включително и за освобождаването на над 130 души от работещите в предприятието. Дружеството бе стабилизирано, направени бяха и инвестиции в машини и съоръжения, с които разходите за плановия годишен ремонт надхвърлиха 10 000 000 лева. Въпреки ясното съзнание, че бъдещето съвсем няма да е лесно, ръководството пое тежестта и риска да отговори на нуждите и очакванията на работещите в „Неохим”, като предприе стъпки за увеличаване на заплатите (средната брутна заплата в момента е 1159 лв.) и създаване на възможности за допълнителни финансови стимули", пише в съобщението до медиите.

Ще бъдат предвидени средства за регулярни допълнителни плащания при положителен финансов резултат за съответния месец, които да бъдат разпределяни на работниците според приноса им за същия месец, уверяват от "Неохим". Фондът ще стартира със средства на база 5 процента от заплатите, а при успешни финансови резултати, през август 2016-а може да достигне до 15 процента. С това средствата за възнаграждения във фирмата ще се увеличат с над 3 300 000 лева годишно. Единственото условие за съществуването му е постигането на успешен торов сезон, респективно - положителни финансови резултати на дружеството преди амортизации и лихви, посочват от още димитровградския завод.

Обещават бонус за работещите в размер на една заплата при успешен завършек на течащия в момента процес на пускане на инсталациите. Такъв ръководството придвижда и при успешен пуск след планирания капитален ремонт през 2016 година. Увеличението на възнагражденията идва и след разговори със синдикатите в завода.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
21 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
21 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
21 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
21 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
21 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
21 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
21 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
21 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
21 ное 2019
Последни новини