Увеличават заплатите в "Неохим" от началото на 2016 г.

С 10 процента ще бъдат увеличени щатните заплати на работещите в завод „Неохим” от 1 януари 2016 година, информираха днес от пресслужбата на торовия завод. От там се цитират изпълнителният директор на дружеството Димитър Димитров. Той заявява, че това решение идва след една много тежка финансова година, в която дружеството е отчело сериозна загуба.

"На мениджмънта се наложи да взима решения без алтернатива за преструктуриране на редица звена, оптимизиране на разходите, включително и за освобождаването на над 130 души от работещите в предприятието. Дружеството бе стабилизирано, направени бяха и инвестиции в машини и съоръжения, с които разходите за плановия годишен ремонт надхвърлиха 10 000 000 лева. Въпреки ясното съзнание, че бъдещето съвсем няма да е лесно, ръководството пое тежестта и риска да отговори на нуждите и очакванията на работещите в „Неохим”, като предприе стъпки за увеличаване на заплатите (средната брутна заплата в момента е 1159 лв.) и създаване на възможности за допълнителни финансови стимули", пише в съобщението до медиите.

Ще бъдат предвидени средства за регулярни допълнителни плащания при положителен финансов резултат за съответния месец, които да бъдат разпределяни на работниците според приноса им за същия месец, уверяват от "Неохим". Фондът ще стартира със средства на база 5 процента от заплатите, а при успешни финансови резултати, през август 2016-а може да достигне до 15 процента. С това средствата за възнаграждения във фирмата ще се увеличат с над 3 300 000 лева годишно. Единственото условие за съществуването му е постигането на успешен торов сезон, респективно - положителни финансови резултати на дружеството преди амортизации и лихви, посочват от още димитровградския завод.

Обещават бонус за работещите в размер на една заплата при успешен завършек на течащия в момента процес на пускане на инсталациите. Такъв ръководството придвижда и при успешен пуск след планирания капитален ремонт през 2016 година. Увеличението на възнагражденията идва и след разговори със синдикатите в завода.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини