Димитровград с инициативи, посветени на правата на детето

Общинският ученически парламент в Димитровград ще раздава стикери на шофьорите, като по този начин ги призовава да пазят детския живот на пътя. Инициативата ще се проведе на 20 ноември по обяд, когато се отбелязва 26-ата годишнина от подписване на Международната конвенция за правата на детето от ООН.

Местната администрация е подготвила още дейности, свързани с годишнината, поясни шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. През настоящата седмица по училища и детски градини е обявен конкурс за рисунка на тема "Моят детски свят".

В края на седмицата творбите на деца и ученици ще бъдат изложени във фоайетата на учебните заведения, заедно със снимки от фотоизложбата, представена по същия повод в Димитровград преди година.

Като част от правата на детето - това за здравословен начин на живот, от Общината обявиха и провеждащите се в момента Общински ученически игри. Награждаването на победителите в част от състезанията по футбол, бадминтон, шах и лека атлетика ще се проведе идния четвъртък - 19 ноември.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини