Сложен правен казус в ОбС заради Стефан Димитров

    Като сложен правен казус определени ситуацията със заличения общински съветник от "Да за Димитровград" Стефан Димитров председателят на ОбС-Димитровград Гергана Кръстева.

    Преди началото на днешното заседание тя разясни, че докато Общинската избирателна комисия не се произнесе по жалбата на Димитров по повод заличаването му, клетва не може да положи следващият в листата на "Да за Димитровград" Снежана Ангелова, както бе предвидено по-рано.Така на днешното заседание в зала "Гросето" присъстваха 32-съветници от нужните 33-ма общинари.

    Председателят на ОбС Гергана Кръстева коментира, че жалбата на Димитров се е прехвърляла между ОИК, ЦИК и Административния съд. По нея до дни трябва да се произнесе ЦИК. Според Кръстева, ако се наложи заради клетвата на 33-я съветник е възможно да се свика и извънредна сесия през декември.

    Междувременно Стефан Димитров и Снежана Ангелова присъстваха в началото на днешното заседание. След пояснението на Кръстева за сложния казус и двамата напуснаха зала "Гросето". Репортаж от сесията - вижте тук !

    Dimitrovrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини