Стефан Димитров: Срамно за борбата в Димитровград са отпуснатите 15 000 лева!

Срещу разпределението на средствата за спортните клубове възрази днес общинският съветник Стефан Димитров. На среща с медиите той посочи, че Спортният клуб по борба в Димитровград е ощетен при разпределението, тъй като му е отпусната сума от 15 000 лв.

Не може борцов клуб, който в последните години вади европейски и световни шампиони да бъде отпусната мизерната сума от 15 000 лв. На волейболния клуб, който от онзи ден започна да се състезава - 50 000 лв., каза Димитров. Допълни, че няма нищо против волейбола, но посочи, че треньорът Петър Ташев бил общински съветник и според него ставало дума за конфликт на интереси.

"За мен това е глупост! Сами си направете сметката колко медала и колко постижения има борбата в Димитровград в последните години и колко има волейбола", заяви Стефан Димитров. Допълни, че тук вижда една политическа интрига - на кой клуб, колко се дават. 

"Срамно за борбата в Димитровград са отпуснатите 15-те хиляди лева", заключи Димитров. Той заяви,че знае, че досега клубът не е получавал подобна сума, но трябва да има реална оценка на постигженията на клубовете.

Припомняме, че при разпределението на субсидията за спортните клубове в Общината преди дни за местният борцов клуб бяха заделени 24 758 лв. ВК "Раковски" получава 10 000 лв.

Ето и средствата, които получават останалите спортни клубове в Общината за тази година -  ФК"Димитровград-1947" - 25 800лв., БК "Компакт баскет" - 4 000лв., СК "Младост" - 8 450лв., СК по тенис на маса "АСТА" - 7 000лв., "Тенис-клуб Димитровград" - 4 000лв.,СК по бадминтон "Вапцаров" - 5 170лв., СК"Фаворит" - 8 668лв., СК"Киокшин и карате клуб Димитровград" - 16 650лв.,  Шахматен клуб"Димитровград" - 5 000лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини