Десетокласник се подготвя усилено за световно първенство по джу джицу

    По две тренировки дневно провежда възпитаникът на СК "Бугари" Ивайло Костов. Възпитаникът на школата по джу джицу в Димитровград усилено се подготвя за участие в Световно първенство за юноши. То ще се проведе от 16 от 21 март в Мадрид. Част от подготовката му включва крос в парк "Марица", има и ежедневни занимания в залата за тренировки.

    Както писахме през януари, Ивайло ще бъде единствен представител от Димитровград и от България на световния шампионат. Той ще се състезава в категория до 69 кг., разказа треньорът му Гочо Гочев.

    До участието на възпитаника на ПМГ "Иван Вазов" се стигна след като той спечели няколко републикански шампионски титли в своята категория. Ивайло има и успешни участия на турнири в Събрия и Македония. Тренира от 8 години, като е започнал с карате и джудо. Надява се на успех в състезанието и благодари за подкрепата на семейството, съученици и приятели.

    "Надявам се Ивайло да се класира сред първата десятка, това ще е голямо постижение за тукашната школа", коментира още треньорът му. Той благодари на Община Димитровград за подкрепата за Ивайло. Според Гочев, за да успееш в този спорт трябва постоянство и много работа.

    Около 20 са децата, които тренират сега в СК "Бугари". Клубът е създаден 2007година, а нашата цел е да се подобрява нивото на състезателите в този развиващ се спорт в страната и Европа, заявява треньорът.

    Репортаж по темата -вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини