Депутат от Хасково даде поредна премия на успешен местен спортист

Депутатът от Хасково Борислав Иглев за пореден път направи жест към местния спорт.

Иглев, който преди да влезе в парламента, беше популярен повече като основател на ММА у нас,още в началото на мандата си обеща, че ще подпомага развитието на спорта в Хасково.

Премията, която Иглев дава е за бронзовия медалист от Европейското първенство по борба в Рига Николай Куртев. Само преди дни в категория 70 кг. свободен стил българинът надигра в Латвийската столица с 9:2 точки румънеца Адриан Моисе.

Николай Куртев е професионален състезател по борба свободен стил. Роден е на 22 август 1985г., в Димитровград.

„Редно е и общините да се ангажират повече с подпомагането на спортистите от регионите си, да се погрижат за финансирането на развитието им, защото те носят медали за България и прославят страната ни и градовете, където са родени и тренират. И това трябва да не са просто чрезвичайни актове към един или друг, а да се превърне в последователна политика“, призова депутатът.

"Искрено пожелавам на всички български спортисти да постигнат добри резултати на предстоящите Олимпийски игри", завърши народният представител.

От своя страна Николай Куртев благодари за оказаната подкрепа от народния представител. "За себе си очаквам и си пожелавам още по-големи успехи. Надявам се един ден да достигна и Олимпийския връх", сподели Куртев.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини