Общинският представителен хор и "Таралежите" взеха три награди от фестивал в Прага

От успешно участие в 23-ия международен арт фестивал "Звездите на Прага" се завърнаха Общинският представителен хор на Димитровград и ДВС "Таралежите". Ръководител и на двете формации е вокалният педагог Емилия Тодорова. Димитровградчани донесоха общо три награди от участието си в престижния песенен форум в чешката столица, проведен в първите дни на април.

Малките "Таралежи" от втора възрастова група са спечелили първа награда, а големите - от четвърта възрастова група взели втора награда, разказа Емилия Тодорова. С трета награда се завърна Общинския представителен хор от надпреварата в Прага.

Формациите са се представили с по три песни, конкуренцията е била изключително оспорвана. Във фестивала в Прага участие за взели много солисти и ансамбли от България и чужбина. Конкурсът е бил с международно жури, а неговата цел е да развива и поощрява таланти от целия свят.

Междувременно Емилия Тодорова съобщи, че още една песен на ДВС "Таралежите" ще бъде в учебниците по музика за 1 клас. Казва се "На хорото".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини