Богоровци отново лауреати от олимпиадата по гражданско образование

    Възпитаници на Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" представиха Димитровград и Хасковска област на Национална олимпиада по гражданско образование. Тя се проведе от  6 до 8 май във Велико Търново.

    След оспорвана надпревара на областно ниво до заключителен кръг и защита бяха допуснати Татяна Чаушева от 12 клас и Валя Лозева от 11 клас с ръководител Тодор Тодоров.

     В  конкуренция с 40 ученици от цялата страна богоровци се представиха на високо ниво и се наредиха сред лауреатите на Националната олимпиада. Това е десето участие на възпитаници на гимназията н тази надпревара.

    "За пореден път участниците от ЕГ "Д-р Иван Богоров" спазиха традицията и са сред най-добрите в страната. Гимназията ни е утвърдена и защитава убедително позицията си като едно от водещите учебни заведения в България на олимпиадата.  В историята на олимпиадата от 2006 г. досега са завоювани едно първо, едно второ, две трети места и множество позиции сред първите десет в комплексното класиране.Получихме два пъти приза за най-добре решен казус и веднъж за най-добра защита на проект", коментира преподавателят Тодор Тодоров. 

    Общо 27 богоровци са защитавали името и честта на гимназията на заключителните кръгове на олимпиадата за последните 10 години. Девет са лауреатски звания, а още трима по-малки ученици са постигали точки за лауреат, защото званието се присъжда само на ученици от ХІІ клас, споделиха още от гимназията.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини